Wolplukker versie 1

De wolplukker is een handig hulpmiddel om ruwe wol wat losser te maken, zodat deze eenvoudiger en mooier te kaarden is. Eigenlijk is het een hele grove vorm van kaarden, maar te grof voor de meeste wolsoorten om daarna direct te spinnen.

Dit is onze eerste versie, gebouwd in juli 2023. Deze bestaat uit een soort kist met een spijkerbed, waarbij de spijkers onder een hoek staan. De laatste rijen spijkers staan tegengesteld t.o.v. de rest, zodat de geplukte wol uit zichzelf de wolplukker verlaat. De beweegbare ‘schuif’ is ook voorzien van spijkers. Doordat deze spijkers tussen de anders spijkers doorbewegen, wordt op die manier de wol uit elkaar getrokken.

We zijn al best tevreden over dit eerste ontwerp. Op wat kleine puntjes na zou dit best al een product kunnen worden. Maar we willen er nog wel meer ervaring opdoen eerst, om zeker te weten dat de constructie goed is en blijft.