Spinnewiel versie 1

Het bouwen van een spinnewiel is nog niet zo eenvoudig. Daar zijn we tijdens onze ‘reis’ wel achter gekomen. Sowieso hadden we nog helemaal geen ervaring met spinnen, dus daarmee werd de uitdaging nog wat groter. Immers, je hebt eigenlijk geen idee wat je aan het bouwen bent.

Dit eerste spinnewiel is daarom vooral een conceptversie geweest. Hiermee hebben we gekeken of het voor ons uberhaupt mogelijk was om een spinnewiel te bouwen met onze kennis, ervaring, creativiteit en beschikbare materialen en gereedschappen. Een belangrijk onderdeel van dit project was het vinden en testen van geschikte materialen en constructies.

We hebben voor onszelf de lat gelijk hoog gelegd; zo wilden we een tweepedaals aandrijving en zowel een ‘spoelgedreven’ als ‘vluchtgedreven’ aandrijving. En liefst ook nog dubbel.

Uiteindelijk is het allemaal wel een beetje gelukt, maar de constructie liet ons hier en daar nog wat in de steek en het ding maakte enorm veel kabaal. Maar we hebben er een eerste draadje op kunnen spinnen! En de resultaten hebben ons genoeg vertrouwen en inspratie gegeven om te werken aan een tweede spinnewiel.